Ennyire biztonságos az Ön Oberbank Ügyfélportálja!

Az Oberbank számára az Internet biztonsága, és különösen az Internetbank védettsége elsődleges fontosságú. Az Ön biztonsága érdekében az Oberbank 128 bites SSL (secure socket layer) titkosítási eljárást használ.

 

Biztonságos kapcsolat felismerése az interneten

  • A teljes URL: https://www.banking-oberbank.hu. Ha a megjelenített cím eltér a fentiektől, kérjük, hívja a technikai ügyfélszolgálatot.
  • https: Az ""s"" SSL-en keresztüli biztonságos kapcsolatot jelent (128 bites).
  • A böngésző címsorában zárt lakat jelzi a biztonságos kapcsolatot szerverünkkel.
  • Az Oberbank internetbank tanúsítványát a „lakat"" ikonra duplán kattintva ellenőrizheti. Célszerű összehasonlítani a megjelenített tanúsítványt az Oberbanktól kapott részletes adatokkal.

 

Biztonságos kapcsolat felismerése az Interneten

A bejelentkezési felület az Oberbank honlapjáról vagy közvetlenül a https://www.banking-oberbank.hu címen keresztül érhető el. A felhasználó az azonosító és a PIN-kód megadásával azonosítja magát bejelentkezéskor az Oberbank ügyfeleként. Ezeket az adatokat minden bejelentkezésnél szükséges megadni.

 

A megbízások aláírása

A megbízások aláírásához az Oberbank Security App mobilapplikáció áll rendelkezésre. A Security App-ban tudja ellenőrizni és aláírni a megbízásokat.

 

Kérjük, hogy gondosan ellenőrizze a kiküldött szöveget vagy jóváhagyásra váró tranzakció adatait, és felhívjuk figyelmét, hogy az Oberbank nem kéri semmilyen egyéb alkalmazás telepítését okostelefonjára vagy táblagépére, sem pedig adatok megadását. Amennyiben például az okostelefonján vagy táblagépén biztonsági szoftver frissítési igény jelenik meg, kérjük, azonnal jelezze a technikai ügyfélszolgálat részére.

 

Kilépés az Oberbank internetbankból

A munkamenet helyes lezárása érdekében mindig kattintson a ""Kijelentkezés"" gombra a felső, piros sávban. Ha egy munkamenetben 30 percig nem történik tevékenység (pl. menüpontok közötti váltás), akkor az Ügyfélportál biztonsági okokból automatikusan kijelentkezteti a felhasználót.

 

Oberbank Ügyfélportál-hozzáférés zárolás

Amennyiben 4 alkalommal helytelenül kerül megadásra a PIN-kód, akkor biztonsági okokból az Ügyfélportálhoz való hozzáférés automatikusan zárolásra kerül. A zárolás feloldása érdekében forduljon Oberbank tanácsadójához.

 

A Security App-ban 5 helytelen PIN-kód megadás esetén kerül zárolásra a hitelesítési eljárás. A számlaadat továbbra is lekérhető.

Internetbanking Hotline

Ügyfélportál technikai ügyfélszolgálat
Hétfő-péntek: 9.00 - 17.00 óra (banki munkanapokon)

 

+36 1 / 298 29 - 40
+36 1 / 298 29 - 43
ebsupport_hu@oberbank.hu