Az Oberbank „kiváló vagyonkezelést” biztosít

A FOCUS-MONEY pénzügyi magazin és az n-tv hírcsatorna megbízásából a Vagyonlétrehozási Intézet Manfred Speidel müncheni adótanácsadóval közösen németországi vagyonos banki ügyfelek támogatásának minőségét tesztelte.

 

Ahhoz, hogy a tanácsadás minőségét valós körülmények között lehessen vizsgálni, a müncheni intézet Németországban 45 pénzintézetbe küldött el egy-egy tesztelő személyt. Különböző forgatókönyvekre alapozva értékelték a tanácsadást és a szisztematikus kockázatcsökkentő lépéseket.

 

Az Oberbank és még 21 másik bank a legjobb, a „Kiváló vagyonkezelő” minősítést kapta.

 

Az értékelés alapjául az írásos anyagokat vették, melyeket a résztvevők kaptak. Ezeket a következő kritériumok alapján értékelték: teljesség / adók, ügyfél-orientáltság / érthetőség, kockázati felvilágosítás, költségek, átláthatóság, portfólió-struktúra és termékmegvalósítás. A bankok tesztelésébe három online-vagyonkezelőt és bankokat is bevontak, melyek egy neves, személyzeti tanácsadással foglalkozó cég private-bankingről szóló tanulmánya szerint a vezető intézetek közé tartoznak a következő német régiókban: Berlin, Köln/Düsseldorf/Essen, Frankfurt am Main, Hamburg, München és Stuttgart. Ezeken kívül kiválasztottak intézményeket is, melyeket a FOCUS-MONEY szakmai okokból tartott érdekesnek (takarékszövetkezetek, privát vagyonkezelők).

 

Az Oberbank „kiváló vagyonkezelést” biztosít

„Ausztria legjobb bankja 2017”

A "Börsianer" című pénzügyi magazin 2017-ben kitüntette Ausztriában a pénzügyi szektor legjobb vállalatait és személyiségeit, köztük a legjobb osztrák bankot és a legjobb belföldi alapkezelő társaságot is.

 

A Börsianer az Oberbanknak adományozta az „Ausztria legjobb bankja 2017” kitüntetést. **

 

A „Börsianer” az Oberbankot az „Ausztria legjobb bankja 2017” és „Ausztria legjobb univerzális bankja 2017” címmel tüntette ki.

 

* Börsianer egy a pénzügyi szektorra szakosodott szaklap, székhelye Bécs. A magazin szakmai körökben fontos információs forrásnak számít a pénzügyi ágazatban, besorolásai elismert mércének számítanak az osztrák piacon.

** Az „Ausztria legjobb pénzügyi vállalata 2017” kapcsán adott kitüntetéseket a Börsianer szaklap adományozza. A Börsianer által végzett teszt minőségi és mennyiségi szempontokat vett figyelembe egy három pilléren nyugvó ún. scoring-modell alapján (1. összehasonlító csoport / 2. mutatószámok / 3. szerkesztőség). A bankok esetében mutatószámként szolgált a nyereség, a sajáttőke megtérülés, a cost-income-ratio és a sajáttőke aránya. Öt ágazatból 140 pénzügyi vállalkozást jelöltek a díjakra. 138 vállalat nevét hozták nyilvánosságra, köztük 54 bank volt. A teljes rangsor kiértékelését és a mutatószámok adatelemzését a BDO Austria, egy gazdasági- és adóügyi tanácsadó iroda végezte. Az ilyen „arany ranking” célja, hogy a bankok, biztosítók, alapkezelők és nyugdíj- ill. elő-takarékossági kasszák ügyfeleinek áttekintést nyújtsanak a legjobb osztrák vállalatokról. Részletek: https://issuu.com

„Ausztria legjobb bankja 2017”

Kiváló Munkáltató 2018

Egy széles körben lefolytatott közvélemény-kutatásban a trend c. lap, a kununu elnevezésű munkáltatókat értékelő platform és a Statista nevű piackutató intézet Ausztria legjobb munkáltatóját kereste. Összesen több mint 165.000 véleményt vettek figyelembe a rangsorolásban, melyek a legkülönbözőbb értékelési csatornákon érkeztek.

 

A díjazásnál a következő értékelési szempontokat vették alapul:

  • a saját munkáltató másoknak ajánlására való hajlandóság
  • a kununu.com platform munkáltatói értékelései
  • munkavállalók ajánlásai más munkáltatóknak a szektoron belül.

 

A Bankok és pénzügyi szolgáltatók ágazatában 7,75 pontos eredménnyel bankunk a 3. helyen végzett! A teljes rangsorban is remek helyezést értünk el: Ausztria 300 legjobb munkaadója között mienk a 64. helyezés!

Kiváló Munkáltató 2018

Recommender 2016: Kiváló minősítés az Oberbanknak!

A Recommender Award, melyet az osztrák Pénzügyi- és Marketing Szövetség oszt ki, olyan bankokat, biztosítókat és lakás-takarékpénztárakat tüntet ki, melyekkel az ügyfelek a leginkább elégedettek és ezért másoknak is gyakran ajánlják őket. A mintegy 9000 banki, biztosítótársasági és lakás-takarékpénztári ügyfelet kérdezett meg a Telemark Marketing piackutató intézet 2016 első negyedévében. A továbbajánlási készség kiértékelésére és egyúttal a díjkiosztás alapjául az ún. „Net Promoter Score“ (NPS®) módszer szolgált.

Az Oberbankot amiatt tüntették ki, mert ügyfeleik magas ajánlási hajlandóságról tettek tanúbizonyságot, így a regionális bankok szegmensében a legmagasabb, a „Kiváló ügyfél-orientáltság” minőségi védjegyet kapta 2016-ban.

 

Nagyon örülünk az 1. helyezésnek és lakossági ügyfeleink magas fokú elégedettségének. Köszönjük, hogy az Oberbank élvezi az Önök bizalmát!

Recommender 2016: Kiváló minősítés az Oberbanknak!

Családbarát tanúsítvány

Az Oberbankot 2011 novemberében a három évre szóló „berufundfamilie“ (azaz „munka és család”) alaptanúsítvánnyal tüntették ki, melyet 2014 szeptemberében és 2017 novemberében újabb 3 évre meghosszabbítottak.

 

Munkaidő-modelltől a szülési szabadság tervezéséig

Ezek azok a családbarát intézkedések, melyeket munkavállalóink különösen nagyra értékelnek:

  • szemináriumi kínálat külön nők számára
  • szülési szabadság tervezéséről szóló megbeszélések
  • az ismét munkába állók közös reggelije
  • munkahely-modellek és oktatási programokban való részvételi lehetőség szülési szabadságon lévőknek
  • vezető pozícióban dolgozók számára is részmunkaidő

 

Örvendünk, hogy ezen intézkedések sikerét a fenti tanúsítvány is visszaigazolta, így tovább haladunk ezen az úton.

Családbarát tanúsítvány

A „Felix Familia” tartományi díj 3. helyezés

2014. május 9-én Felső-Ausztria tartomány a Felix Familia családi díjjal az OÖ Nachrichten hírportállal közösen olyan vállalatokat tüntetett ki, melyek nagyon sokat tettek azért, hogy a vállalati kultúra különösen család- és munkatársbarát legyen.

 

A „100 munkavállalónál többet foglalkoztató vállalatok” kategóriában az Oberbank 3. helyezést ért el és ismét bizonyította, hogy a családbarát vállalati kultúra megteremtése mint alapelv fontos szerepet játszik.


Az Oberbank családbarát személyzeti politikája többek között abban mutatkozik meg, hogy igény szerint lehet részmunkaidőben dolgozni, hogy a kínálatban szerepel gyermekmegőrzés, professzionális segítség a szülési szabadság kapcsán és a távmunka is. A családok ezeken felül engedményes áron foglalhatnak szállást szabadságuk idejére, a szabadságolásoknál pedig előnyt élveznek. Átfogó egészség-menedzsment, melyben a stressz-kezeléstől a mozgáson át a táplálkozásig sok minden helyet kap, teszi a kínálatot teljessé.

 

A „Felix Familia” tartományi díj 3. helyezés

„Üzemi egészségtámogatás” védjegy (BGF)

Az Oberbank 2016. február 3-án megkapta a BGF-védjegyet 2016-2018-ig. Ezt a minősítést olyan munkahelyeknek adják, ahol az osztrák „Üzemi egészségtámogatás”* hálózatának szempontjai szerint támogatják a munkavállalók egészségét. Az Oberbank már második alkalommal részesült ebben a kitüntetésben.

 

Az Oberbank 2008 májusában indította el a „Mi a helyzet az Oberbanknál” elnevezésű BGF-projektet, melybe minden ausztriai vállalati részleget és bankfiókot bevontunk. A dolgozók 2008-as és 2012-es megkérdezésének eredményeiből számos viselkedés - és kapcsolatorientált intézkedést szűrtünk le ill. valósítottunk meg. Ezek a lépések az üzemi egészségtámogatás HR-stratégiába való beépítésétől és az éves költségvetésben külön tételként szerepeltetésétől a munkafolyamatok és a kommunikáció optimalizálásán, a vezetői alapelvek felülvizsgálatán és megújulásán át egészen a család és munkahely összeegyeztethetőségéig és az „Egészség-részvény” elnevezésű viselkedésorientált egészségprojektig mindenütt fellelhetők.

 

„Üzemi egészségtámogatás” védjegy (BGF)