Az Oberbank „kiváló vagyonkezelést” biztosít

A FOCUS-MONEY pénzügyi magazin és az n-tv hírcsatorna megbízásából a Vagyonlétrehozási Intézet Manfred Speidel müncheni adótanácsadóval közösen németországi vagyonos banki ügyfelek támogatásának minőségét tesztelte.

 

Ahhoz, hogy a tanácsadás minőségét valós körülmények között lehessen vizsgálni, a müncheni intézet Németországban 45 pénzintézetbe küldött el egy-egy tesztelő személyt. Különböző forgatókönyvekre alapozva értékelték a tanácsadást és a szisztematikus kockázatcsökkentő lépéseket.

 

Az Oberbank és még 21 másik bank a legjobb, a „Kiváló vagyonkezelő” minősítést kapta.

 

Az értékelés alapjául az írásos anyagokat vették, melyeket a résztvevők kaptak. Ezeket a következő kritériumok alapján értékelték: teljesség / adók, ügyfél-orientáltság / érthetőség, kockázati felvilágosítás, költségek, átláthatóság, portfólió-struktúra és termékmegvalósítás. A bankok tesztelésébe három online-vagyonkezelőt és bankokat is bevontak, melyek egy neves, személyzeti tanácsadással foglalkozó cég private-bankingről szóló tanulmánya szerint a vezető intézetek közé tartoznak a következő német régiókban: Berlin, Köln/Düsseldorf/Essen, Frankfurt am Main, Hamburg, München és Stuttgart. Ezeken kívül kiválasztottak intézményeket is, melyeket a FOCUS-MONEY szakmai okokból tartott érdekesnek (takarékszövetkezetek, privát vagyonkezelők).

 

Az Oberbank „kiváló vagyonkezelést” biztosít

Kiváló Munkáltató 2018

Egy széles körben lefolytatott közvélemény-kutatásban a trend c. lap, a kununu elnevezésű munkáltatókat értékelő platform és a Statista nevű piackutató intézet Ausztria legjobb munkáltatóját kereste. Összesen több mint 165.000 véleményt vettek figyelembe a rangsorolásban, melyek a legkülönbözőbb értékelési csatornákon érkeztek.

 

A díjazásnál a következő értékelési szempontokat vették alapul:

  • a saját munkáltató másoknak ajánlására való hajlandóság
  • a kununu.com platform munkáltatói értékelései
  • munkavállalók ajánlásai más munkáltatóknak a szektoron belül.

 

A Bankok és pénzügyi szolgáltatók ágazatában 7,75 pontos eredménnyel bankunk a 3. helyen végzett! A teljes rangsorban is remek helyezést értünk el: Ausztria 300 legjobb munkaadója között mienk a 64. helyezés!

Kiváló Munkáltató 2018

Családbarát tanúsítvány

Az Oberbankot 2011 novemberében a három évre szóló „berufundfamilie“ (azaz „munka és család”) alaptanúsítvánnyal tüntették ki, melyet 2014 szeptemberében és 2017 novemberében újabb 3 évre meghosszabbítottak.

 

Munkaidő-modelltől a szülési szabadság tervezéséig

Ezek azok a családbarát intézkedések, melyeket munkavállalóink különösen nagyra értékelnek:

  • szemináriumi kínálat külön nők számára
  • szülési szabadság tervezéséről szóló megbeszélések
  • az ismét munkába állók közös reggelije
  • munkahely-modellek és oktatási programokban való részvételi lehetőség szülési szabadságon lévőknek
  • vezető pozícióban dolgozók számára is részmunkaidő

 

Örvendünk, hogy ezen intézkedések sikerét a fenti tanúsítvány is visszaigazolta, így tovább haladunk ezen az úton.

Családbarát tanúsítvány

2019 népszerű munkaadója

Egy széles körben végzett kutatás részeként a Faktenkontor nevű vállalat és az IMWF Menedzsment és Gazdaságkutató Intézet először végezte el a „Népszerű munkaadó“ elnevezésű felmérést. A KURIER médiapartnerként támogatta a kutatást.

 

Az Oberbank a kutatás szerint az ágazat legjobbra értékelt munkaadói közé tartozik.

 

A kutatást a legtöbb munkavállalóval rendelkező osztrák székhelyű vállalatokra kiterjedően készítették.

A kutatás a közösségi média felhasználásával (ún. social listening által) a következőket vizsgálta: munkaklíma ügyfél általi értékelése, vállalati struktúra és karrier.

 

Összesen 350 millió forrásanyagot gyűjtöttek össze, ebből 143 milliót híroldalakról, 123 millió különböző weboldalakon fellelhető bejegyzést, 24 millió fórumbejegyzést, 42 millió blogbejegyzést és 7 millió fogyasztói oldalakon található bejegyzést, melyekben vállalatok nevesítve voltak, valamint nagy számú közösségi média bejegyzést. A konkrét kutatáshoz a vizsgált vállalatok közel 81.000 alkalommal történő nevesítését sikerült azonosítani és hozzárendelni a vizsgálat tárgyát képző esettípushoz.

„Üzemi egészségtámogatás” védjegy (BGF)

Az Oberbank 2016. február 3-án megkapta a BGF-védjegyet 2016-2018-ig. Ezt a minősítést olyan munkahelyeknek adják, ahol az osztrák „Üzemi egészségtámogatás”* hálózatának szempontjai szerint támogatják a munkavállalók egészségét. Az Oberbank már második alkalommal részesült ebben a kitüntetésben.

 

Az Oberbank 2008 májusában indította el a „Mi a helyzet az Oberbanknál” elnevezésű BGF-projektet, melybe minden ausztriai vállalati részleget és bankfiókot bevontunk. A dolgozók 2008-as és 2012-es megkérdezésének eredményeiből számos viselkedés - és kapcsolatorientált intézkedést szűrtünk le ill. valósítottunk meg. Ezek a lépések az üzemi egészségtámogatás HR-stratégiába való beépítésétől és az éves költségvetésben külön tételként szerepeltetésétől a munkafolyamatok és a kommunikáció optimalizálásán, a vezetői alapelvek felülvizsgálatán és megújulásán át egészen a család és munkahely összeegyeztethetőségéig és az „Egészség-részvény” elnevezésű viselkedésorientált egészségprojektig mindenütt fellelhetők.

 

„Üzemi egészségtámogatás” védjegy (BGF)

A „Felix Familia” tartományi díj 3. helyezés

2014. május 9-én Felső-Ausztria tartomány a Felix Familia családi díjjal az OÖ Nachrichten hírportállal közösen olyan vállalatokat tüntetett ki, melyek nagyon sokat tettek azért, hogy a vállalati kultúra különösen család- és munkatársbarát legyen.

 

A „100 munkavállalónál többet foglalkoztató vállalatok” kategóriában az Oberbank 3. helyezést ért el és ismét bizonyította, hogy a családbarát vállalati kultúra megteremtése mint alapelv fontos szerepet játszik.


Az Oberbank családbarát személyzeti politikája többek között abban mutatkozik meg, hogy igény szerint lehet részmunkaidőben dolgozni, hogy a kínálatban szerepel gyermekmegőrzés, professzionális segítség a szülési szabadság kapcsán és a távmunka is. A családok ezeken felül engedményes áron foglalhatnak szállást szabadságuk idejére, a szabadságolásoknál pedig előnyt élveznek. Átfogó egészség-menedzsment, melyben a stressz-kezeléstől a mozgáson át a táplálkozásig sok minden helyet kap, teszi a kínálatot teljessé.

 

A „Felix Familia” tartományi díj 3. helyezés