Kereskedelem-finanszírozás

A globális piaci verseny a vállalatok számára akkor válik igazán érezhetővé, ha a potenciális külföldi vevőkkel történő üzletkötés során egyre több feltételnek kell megfelelniük. Az üzletet gyakran az az eladó kapja meg, aki a legjobb finanszírozási ajánlatot kínálja.

 

Az Oberbank rendelkezik azon pénzügyi instrumentumokkal, amelyek a kereskedelem-finanszírozáshoz szükségesek, az akkreditív átruházástól a back-to-back lebonyolításon át a forfetírozásig és a bevétel elosztásáig.

 

Az Oberbank különböző pénzügyi instrumentumokkal áll ügyfelei rendelkezésére.
Ön ismeri a problémát, kollégáink a megoldást!

Forfetírozás (Okmányos követelések megvétele)

Az Oberbank visszkereseti igény nélkül veszi meg cégétől okmányos követeléseit: akkreditívet (okmányos meghitelezés), bankgaranicát (fizetési garancia) ill. avalizált váltót. Ha cége exporttevékenységet folytat, gyakran szembesülhet azzal, hogy vevői halasztott fizetési határidőt szeretnének igénybe venni. Ön azonban közvetlenül a teljesítés után kíván hozzájutni számlaköveteléséhez.

 

Szolgáltatásaink:

  • Vevőivel rugalmassabban tárgyalhat – érdeklődjön időben a rendelkezésre álló országkockázati limitek iránt, kérjen tőlünk indikatív vételi ajánlatot és hagyja jóvá vevője fizetési haladék iránti kérelmét.
     
  • Fix vételi ajánlatot szeretne az Oberbanktól? Rendelkezésre állási jutalék ellenében személyre szabott országkockázati- és banki limitet nyújtunk Önnek.

Letöltések

Az Európai Befektetési Bank KKV-knak és Mid Cap vállalkozásoknak nyújtott hitelei.

 

Az okmányos  követelések megvásárlása a forfetírozás egy formája, így rendelkezik annak összes előnyével is:

 

Likviditásának megőrzése és saját pénzügyi eszközeinek megóvása: Cége főként termelő ill. kereskedelmi tevékenységet folytat? Bízza az Oberbankra vevőkövetelései finanszírozását!

 

Fix kamatot kínálunk a teljes futamidőre. Üzleti partnerének fizetési határidőt nyújt, amiért cserébe kamatot számít fel. Az Oberbank az áru szállításra adásának napjától a követelés esedékességéig számít fel kamatot. Követelésének eladása cége számára nem jelent külön költséget, ha a bank által felszámított diszkontálási kamat megegyezik az Ön által vevője felé felszámított kamattal.

 

Vállalkozásának mérlege tehermentesülhet: eladott vevőkövetelései az Oberbankra szállnak át, így nem kerülnek kimutatásra a mérlegben. Önnek nem kell azzal foglalkoznia, ha esedékességig nem történik meg a teljesítés ellenértékének kifizetése.

 

Nincs szükség a bevételek beérkezéseinek figyelésére, és fizetési felszólításokra sem.

Pénzügyi Navigátor

 

 

Vállalati számlák

Cége méretének megfelelő vállalati számlát szeretne nyitni?

 

Oberbank Ügyfélportál

Intézze tranzakcióit néhány kattintással, kezelje számláit, megtakarításait, értékpapírszámláit és más termékeit egy helyen, maradjon kapcsolatban banki tanácsadójával.

 

Fiókkereső

Találja meg gyorsan és egyszerűen fiókjainkat.