Kezdő lépés a tökéletes otthonhoz: Oberbank

Lakáshitel specialistáink szívesen adnak tájékoztatást. 

 

További információ

Koronavírus: ügyfeleink és munkatársaink védelme számunkra a legfontosabb.

Itt talál információkat a fiókok elérhetőségéről és banki ügyeinek intézéséről.
 

Oberbank hírek

Legyen mindig jól informált az akciók / események / hírek tekintetében.

 

Hirdetmény: bankszünnap 2021.09.17-én

Hivatkozással a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény 286. § (1) bekezdésében foglalt előírásra, az Oberbank AG Magyarországi Fióktelep tájékoztatja kedves ügyfeleit, hogy 2021. szeptember 17-én bankszünnapot tart.


A pénzügyi és a kiegészítő pénzügyi szolgáltatás bankszünnapon történő szünetelése a pénztári szolgálatra terjed ki.

 

szeptember 17.
(péntek)

Elektronikus forint (nem azonnali) átutalási megbízások (IG2 és VIBER), ill. deviza átutalási megbízások (SEPA) befogadási határideje 15:30.


Papíralapú megbízások befogadása nem lehetséges. Azonnali átutalások a megszokott rendben 0-24 óráig teljesülnek.

ZÁRVA
Bankszünnap

 

Egyben tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a pénztári szünnap nem érinti fizetési kötelezettségeik esedékességét, azokat továbbra is a szerződésekben rögzítettek szerint kérjük teljesíteni.

 

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

 

Oberbank AG Magyarországi Fióktelep

 

Tájékoztatás a fizetési moratórium alatt felhalmozódott kamat- és díjtartozás díjmentes előtörlesztésének, továbbá a fizetési moratóriumhoz kapcsolódó egyedi szerződésmódosítások lehetőségéről

A Fizetési moratóriumra tekintettel megállapított, annak során felhalmozódott kamat- és díjtartozását vagy annak egy részét egyösszegben megfizetni kívánó ügyfeleink részére ezen előtörlesztés lehetőségét előtörlesztési díj felszámítása nélkül biztosítjuk.

Amennyiben a vonatkozó jogszabályok által előírt meghosszabbított futamidő mérséklése érdekében a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően meghatározott törlesztőrészlet összegénél magasabb összegű törlesztőrészlet megfizetését vállalják ügyfeleink, az ennek megfelelő tartalmú egyedi szerződésmódosítások esetében bankunk eltekint az egyébként irányadó szerződésmódosítási díj megfizetésétől.

A fenti kedvezményeket bankunk visszavonásig, de legalább 2022. december 31. napjáig biztosítja ügyfelei részére.

 

Oberbank mérlegadatok 2020: A stabil operatív ügyleteknek köszönhetően a saját tőke és tőkemegfelelési mutató emelkedett

Az Oberbank AG 2020-as üzleti évét az operatív ügyletek örömteli fejlődése jellemezte.


A vállalati ügyletek terén növekedés volt a jellemző. A lakossági ügyfelek elsősorban lakáshitelek és befektetési termékek iránt érdeklődtek. A kamateredmény stabil, 336,9 millió Eurót tett ki, a jutalékok utáni eredmény 4,7%-kal növekedett és 170,7 millió Eurót ért el.


A saját tőkebefektetési eredmény, a kockázati költségek, a befektetésbiztosításhoz való magasabb hozzájárulás és a corona válság következtében a pénzügyi eszközök alacsonyabbra értékelése miatt az adózás utáni eredményt lecsökkentette 42,8%-ra 123,5 millió Euróra.


A külső tényezőkből adódó eredménycsökkenést ellensúlyozza a 3 milliárd Eurót meghaladó saját tőke 2,6%-os erősödése. A tőkemegfelelési mutató 2020 év végére 18,17%-ot ért el.  


„ A magas saját tőke arány az Oberbank kockázatviselési képességét bizonyítja és erős alapja a vállalatok korlátlan ellátásához szükséges finanszírozásoknak. A magas saját tőke szint az Oberbank azon képességét is mutatja, hogy saját erőből képes növekedni és a jövőbeli irányt saját maga megválasztani.”


kommentálta az Oberbank vezérigazgatója, Franz Gasselsberger a jó eredményeket. Valamint hivatkozott a Standard & Poors „A” besorolására, mely „az Oberbank működő üzleti modelljét igazolja”.

 

További információ

 

FONTOS TÁJÉKOZTATÓ Internetes bankkártyás fizetésekről 2021. január 1-jét követően - 2021. júniusi állapot

Kedves Ügyfelünk!
 
Tájékoztatjuk, hogy az EU vonatkozó rendeletének megfelelően az EGT tagállamaiban végrehajtott internetes bankkártyás fizetések esetében 2021. január 1-jét követően szüksége lesz majd
 

 • egy állandó 4 jegyű Internetes Pin / iPIN jelszó és egy SMS-ben kapott egyszer használható kód megadására.

 

Ezek megadása nélkül biztosan nem fog tudni internetes bankkártyás tranzakciót végrehajtani, amennyiben az elfogadó Európai Unión belüli.

 

FONTOS! Aktuális az Oberbank AG Magyarországi Fióktelep részére megadott mobiltelefonszáma?

 

Ismételten felhívjuk figyelmét, hogy az online bankkártyás vásárlás jóváhagyásához szüksége lesz egy az SMS fogadására megjelölt mobiltelefonszámra, melyet megadhat / módosíthat bankfiókjainkban.

 

Bankunk az egyszer használható kód megadásához az Ön által a bankkártyatranzakciókról történő sms-értesítéshez megadott mobiltelefonszámot tekinti alkalmazandó telefonszámnak.

 

Amennyiben Bankunknál nem adott meg ilyen mobiltelefonszámot vagy a korábban megadott telefonszáma már nem aktuális, akkor az online bankkártyás tranzakció SMS kód hiányában elutasításra kerülhet, ezért kérjük, hogy a használni kért mobiltelefonszámot mielőbb adja meg/módosítsa bankfiókjainkban vagy az Oberbank Ügyfélportál „üzenetküldés” funkcióján keresztül.

 

Tudnivalók az iPIN jelszóról:
Az iPIN jelszava az Ön bankkártyájához tartozó bankszámlaszámának 13-16. karaktere lesz. Pl: Számlaszám: 12345678–98765432–00112233, iPIN: 5432.

 

Ezt a kezdeti jelszót 2021. június 30-ig meg kell változtatnia bankkártyája segítségével az Önhöz legközelebb eső Takarék Csoport hálózatába kapcsolt ATM-en keresztül.


Azon ügyfelek, akik ezt nem teszik meg június 30-ig, 2021. július 1-től nem fognak tudni erős ügyfél-hitelesítés köteles online tranzakciót végrehajtani, amennyiben iPIN megadás is szükséges az adott tranzakcióhoz addig, amíg nem módosítják ezt a kódot.

 

iPIN kód módosítása, megadása

 

ATM-en történő módosítás

Az ügyfél a bankkártyája segítségével bármely MTB Zrt. hálózatába tartozó ATM-en módosítani tudja kezdeti iPIN jelszavát 0-24 órában. Az ATM-en történő iPIN módosítást/megadást, az ügyfél az alábbi módon tudja elvégezni:

 • A bankkártya behelyezését, a nyelv kiválasztását és a bankkártyájához tartozó fizikai PIN kód megadását követően ki kell választani az „Internetes PIN megadás” funkciót.
 • Itt az ügyfél megadja, az általa választott 4 számjegyből álló iPIN jelszavát, majd a következő képernyőn megerősíti ezt újra.
 • Ezt követően kiválasztható, hogy az ügyfél kér-e bizonylatot a módosításról.
 • Az iPIN jelszó azonnal módosul, az erős ügyfél-hitelesítéssel jóváhagyandó tranzakciók során már ezt az új jelszót kell használnia.


További információt az https://mtb.hu/fontos-internetes-bankkartyas-fizetes-valtozasa oldalon találhat.
 
Kérdések esetén munkatársaink állnak szíves rendelkezésére!

Üdvözlettel:
Oberbank AG Magyarországi Fióktelep

 

Fizetési moratórium 2021. június 10-től hatályos szabályai

(2021.06.10.)
 

Magyarországa Kormánya 2021. június 10-én hatályba lépett 317/2021 (VI.9.) rendeletével a hiteltörlesztési moratórium lejáratát és a kapcsolódó határidőket 2021. szeptember 30-ra módosította az egyéb szabályok változatlanul hagyása mellett. A moratórium meghosszabbítása nem igényel teendőt ügyfeleink részéről. A módosított rendelkezések alapján a moratórium szabályai a következőképpen alakulnak:

 

Az egyes kiemelt társadalmi csoportok, valamint pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozások helyzetének stabilizálását szolgáló átmeneti intézkedésekről szóló 2020. évi CVII. törvény és a hiteltörlesztési moratórium vészhelyzettel kapcsolatos különös szabályainak bevezetéséről szóló 637/2020. (XII. 22.) Kormányrendelet értelmében mind a lakossági, mind a vállalati ügyfeleink számára 2021. szeptember 30. napjáig fizetési haladékot biztosítunk a hiteltörlesztésre (tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettség teljesítésére). 2021. szeptember 30-ig azok a moratórium hatálya alá eső szerződések sem járnak le, amelyek a 2021. szeptember 30-ig tartó időszak alatt jártak volna le. A fizetési moratórium igénybevételéhez (a korábban megjelent rendelkezésekkel ellentétben) nincs szükség további igazolások benyújtására.
 
Teendők

 • Azon ügyfeleink, akik 2020. decemberében igénybe vették a moratóriumot és azt továbbra is igénybe kívánják venni, nincs teendőjük, a moratórium automatikusan tovább él.
   
 • Azon ügyfeleink, akik nem veszik igénybe a moratóriumot és továbbra is törlesztenék hitelüket, azoknak szintén nincs teendőjük.
   
 • Azon ügyfeleink, akik jelenleg igénybe veszik a fizetési moratóriumot, de a továbbiakban törleszteni kívánja a hitelét, nyilatkozniuk kell törlesztési szándékukról (azaz kilépni a moratóriumból)
   
 • Azon ügyfeleink, akik korábban már nyilatkoztak arra vonatkozóan, hogy nem kívánnak élni a fizetési moratóriummal, de élethelyzetük úgy alakul, hogy mégis szeretnék igénybe venni törlesztések szüneteltetését (azaz belépni a moratóriumba), abban az esetben kérjük, hogy nyilatkozzanak erről, azaz a moratóriumba való belépésről a bank felé

 

A nyilatkozatok itt megtehetőek.

 

Tudnivalók a fizetési moratóriumról

 • A fizetési moratóriumot továbbra is a 2020. március 18. napján huszonnégy órakor fennálló szerződések alapján már folyósított kölcsönökre, hitelekre kell alkalmazni

 

 • A fizetési moratórium alatt tőke, kamat, díjfizetési kötelezettsége nincs az ügyfélnek, ezek megfizetése elhalasztásra kerül a moratórium utáni időszakra, ezeket a moratóriumot követően kell megfizetni

 

 • A moratórium lejáratát követően fizetendő törlesztőrészletek összege nem növekszik a moratórium lehetőségének igénybevétele miatt, azonban a futamidő megnövekszik és a moratórium alatt meg nem fizetett törlesztőrészletek után felszámított kamat következtében a futamidő az igénybe vett moratórium időtartamánál hosszabb időre is meghosszabbodhat

 

 • A moratórium során meg nem fizetett törlesztőrészletek után kamatos kamat nem számítható fel.

 

 • Abban az esetben, ha a moratóriummal érintett hitel változó kamatozású, és időközben megemelkedik a referenciakamat vagy a kamatváltozási mutató miatt az ügyleti kamat; ebben az esetben a kamatváltozás miatt növekedhet a hitel törlesztőrészlete

 

 • A fizetési moratórium alatt az adósok jogosultak az eredeti szerződéses feltételek szerint teljesíteni.

 

 • A 2020. évi LVIII. törvény rendelkezései szerinti fizetési moratórium 2020. december 31. napján véget ért. A fizetési moratóriumban a teljes időtartam alatt vagy részlegesen részt vett ügyfelek részére tájékoztató levelet kapnak a fizetési moratórium alatt felhalmozott meg nem fizetett kamat-, díj- és tőketartozás hatására bekövetkezett futamidő esetleges módosulásáról, a törlesztőrészletek módosulásáról, illetőleg a felhalmozott kamatok, díjak megfizetésére vonatkozó részletekről. A megküldött tájékoztatás arról értesíti Önt, hogy az érintett hitelszerződés a 2020. évi LVIII. törvény rendelkezései szerinti fizetési moratórium igénybevétele miatt miként módosult, de a 2020. évi CVII. törvény és a 637/2020. (XII. 22.) Kormányrendelet alapján biztosított fizetési moratórium értelmében, amennyiben Ön moratóriumban marad, továbbra sem kell a törlesztési kötelezettségnek eleget tenni – 2021. szeptember 30-ig.

 

 • A fizetési moratórium alatt felhalmozott meg nem fizetett kamat-, díj- és költségtartozásról számlakivonat formájában folyamatosan értesítjük ügyfeleinket.

 

 • A fizetési moratórium ideje alatt lejáró szerződések 2021. szeptember 30-áig meghosszabbodnak.

 

 • Folyószámlahitelek esetében a fizetési moratórium ideje alatt a teljes keret vonatkozásában biztosítjuk a fizetési haladékot a kamatok megfizetésére. A felhalmozódó, meg nem fizetett kamatokról egy külön számlakivonaton nyújtunk tájékoztatást. A fizetési moratórium leteltét követően a felhalmozódott, meg nem fizetett kamatokat, díjakat várhatóan 12-19 hónap alatt, havi egyenlő részletekben, illetőleg a bankkal kötött egyedi megállapodás alapján kell megfizetni.

 

 • A fizetési moratórium ideje alatt felhalmozódó, meg nem fizetett kamatokat bármikor, részben vagy egészben megfizetheti a bank részére; ilyen szándéka esetén kérjük, keresse meg banki kapcsolattartóját, aki tájékoztatja a részletekről.

 

Miért érdemes továbbra is fizetni a törlesztőrészleteket a fizetési moratórium ideje alatt?

 • Amennyiben bevételei továbbra is lehetővé teszik a törlesztést (tartozások megfizetését), akkor további rendszeres törlesztéssel elkerülhető, hogy a fizetési moratórium miatt kamatnövekmény keletkezzen és a futamidő hosszabbá váljon.

 

 • Ha bevételeiben időközben kedvezőtlen változás történik, akkor bármikor (újra) igénybe vehető a fizetési moratórium.

 

Bankfiókok nyitva tartásának változása

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a megváltozott helyzetre való tekintettel fiókjaink nyitva tartása módosul, alább elérhető új nyitvatartási rendünk:

 

Hétfő

08:30 - 16:00

Kedd

08:30 - 13:00

Szerda

08:30 - 13:00

Csütörtök

08:30 - 16:00

Péntek

08:30 - 13:00

Továbbra is felhívjuk szíves figyelmüket a biztonsági intézkedések folyamatos betartására. Megértésüket köszönjük!

 

Tájékoztató fizetési moratóriummal kapcsolatban

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Magyarország Kormánya a 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelettel elrendelte, hogy a 2020. március 18. napján huszonnégy órakor fennálló hitelszerződések alapján már folyósított, illetve rendelkezésre bocsátott kölcsönökből eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettségük teljesítésére fizetési haladékot kapnak a hitelelvevő Adósok 2020. december 31. napjáig automatikusan, a hivatkozott jogszabály erejénél fogva (a továbbiakban: fizetési moratórium).

 

A moratórium lejáratát követően fizetendő törlesztőrészletek összege nem növekszik a moratórium lehetőségének igénybevétele miatt, ami a futamidő moratórium időtartamánál hosszabb időre szóló meghosszabbításával kerül biztosításra.


Amennyiben a Kormány által elrendelt fizetési moratóriummal élni kívánnak, nincs további teendőjük a Bank irányába.
Tájékoztatjuk ugyanakkor, hogy a fizetési moratórium ellenére Önök jogosultak valamennyi, vagy csak az egyes, Önök által megjelölt szerződésük tekintetében az eredeti szerződéses feltételek szerint teljesíteni.

 

Az eredeti szerződéses feltételek szerinti átutalás és befizetés – bármiféle egyéb, aktív közreműködés nélkül – azt jelenti, hogy az adott törlesztőrészlet esetében a fizetési moratórium lehetőségét nem kívánta igénybe venni az átutalt vagy befizetett törlesztőrészet tekintetében. Ugyanakkor, mivel a fizetési moratóriumra tekintettel a beszedések teljesítése leállításra került, annak újraindításához kérjük szíves tájékoztatását fizetési szándékáról a lentebb megadott elérhetőségek valamelyikén.

 

Amennyiben nem kívánnak élni a fizetési moratórium adta lehetőséggel, és a hitelszerződésükben foglalt fizetési kötelezettségeiknek továbbra is a hitelszerződés rendelkezéseinek megfelelően szeretnének eleget tenni, kérjük jelezzék azt számunkra. Segítségül készítettünk Önöknek egy elektronikusan kitölthető formanyomtatványt (ide kattintva letölthető), amelyet kitöltés után kérünk eljuttatni elektronikus úton (vagy nyomtatást követően fénykép vagy szkennelt dokumentum formájában) a bp@oberbank.hu e-mailcímre. Amennyiben nem áll módjában az általunk ajánlott formát használni, kérjük, hogy egy azzal megegyező adattartalmú elektronikus üzenetet juttasson el a részünkre e-mailben a bp@oberbank.hu címre, vagy az Oberbank Ügyfélportál Postafók szolgáltatásán keresztül, ill. postai úton a bank székhelyére (1062 Budapest, Váci út 1-3.). Kérjük, hogy telefonszámát és e-mailcímét feltétlenül adja meg a részünkre, hogy munkatársaink felvehessék Önnel a kapcsolatot adategyeztetést illetően. A törlesztés folytatásának beállításáról a Bank írásos értesítést küld.

 

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben most a törlesztés folytatása mellett dönt, a veszélyhelyzet fennállása alatt viszont mégis élni kíván a fizetési moratórium lehetőségével, úgy ahhoz a fizetési moratórium időtartama alatt bármikor joga van, e joga pedig nem kötött semmilyen további cselekményhez (pl. nyilatkozat megtételéhez), illetve e jogának gyakorlásával a fizetési késedelem következményei sem kerülhetnek alkalmazásra. Így tehát az átutalások, befizetések teljesítésének beszüntetése esetén, valamint beszedési megbízások esetében, amennyiben nem áll rendelkezésre a törlesztőrészlet fedezete, a késedelem jogkövetkezményei nem állnak be, hanem automatikusan a fizetési moratórium szabályai lépnek hatályba az ügylet tekintetében. Ugyanakkor megköszönjük, ha e szándékát jelzi bankunk részére a fenti elérhetőségek bármelyikén, hogy az érintett beszedési megbízásokat leállíthassuk a tárgyi hitel vonatkozásában.

 

Az aktuális törlesztőrészlet pontos összegéről a legutóbb megküldött kamatváltozási értesítőn, illetve a legutóbb megküldött törlesztési táblázatból tájékozódhat, de banki kapcsolattartójánál is érdeklődhet e tárgyban. Banki kapcsolattartója elérhetőségét megtalálja a bankszámlakivonat jobb felső részén.

 

Kérdéseik esetén munkatársaink állnak szíves rendelkezésükre!

 

Budapest, 2020. április 8.

 

Üdvözlettel,

 

Oberbank AG Magyarországi Fióktelep

 

A fizetési moratóriumot megelőzően késedelmessé vált lakossági hitelügyletek kezeléséről szóló tájékoztató

Angaben zum Zahlungsmoratorium

Sehr geehrte Kundin,

sehr geehrter Kunde!

 

Hiermit möchten wir Sie darüber informieren, dass die Regierung von Ungarn mit ihrer Regierungsverordnung Nr. 47/2020 (III.18.) die Stundung von sämtlichen Kapital-, Zins- und Gebührenzahlungen der am 18.03.2020 bestehenden und bereits flüssiggemachten bzw. zur Verfügung gestellten Krediten bis zum 31.12.2020 verordnet hat (i.w. Zahlungsmoratorium).

 

Das heißt, dass Sie Ihre Zahlungspflichten, die aufgrund Ihres Kreditvertrages zwischen dem 19.03.2020. und 31.12.2020 fällig werden, bis zum 31.12.2020 nicht erfüllen müssen, gleichzeitig wird aber die Laufzeit des Kreditvertrags mit dieser Zeitperiode, also mit 9-10 Monaten verlängert.

 

Im Sinne der oben erwähnten Regierungsverordnung werden sämtliche Kredit- und Darlehensverträge, die während der Gefahrsituation ablaufen würden, bis zum 31.12.2020 automatisch verlängert.

 

Wir möchten Sie darauf aufmerksam machen, dass falls Sie die Möglichkeit des Zahlungsmoratoriums nicht in Anspruch nehmen möchten und wollen Ihren Zahlungspflichten weiterhin Ihrem Originalkreditvertrag entsprechend nachkommen, sollen Sie die folgende Erklärung ausfüllen und nach Unterschrift zuerst elektronisch per E-Mail (gescannt oder als Foto) an die E-Mail Adresse bp@oberbank.hu senden, danach im Original per Post (Váci út 1-3., 1062 Budapest) an unsere Zentrale.

 

Falls Sie mit das von der Regierung angeordnete Zahlungsmoratorium in Anspruch nehmen möchten, haben Sie nichts zu tun.

 

Bei Fragen stehen unsere Kollegen und Kolleginnen gerne zu Ihrer Verfügung sowohl bezüglich dieser Angelegenheit, als auch zu weiteren banktechnischen Fragen. Bitte, benutzen Sie die elektronischen Kommunikationswege.

 

Budapest, den 19.03.2020

 

Mit freundlichen Grüßen

Oberbank AG Zweigniederlassung Ungarn

 

TÁJÉKOZTATÁS A VÁLTOZÓ KAMATOZÁSÚ JELZÁLOGHITELEK KAMATKOCKÁZATÁRÓL, VALAMINT ANNAK KEZELÉSÉRŐL

Hirdetmény a Magyar Nemzeti Bank 9/2019 (IV.15.) számú ajánlása alapján a változó,
3 havi BUBOR-hoz kötött kamatperiódusról legalább 5 éves kamatperiódusra vagy futamidő végéig fix kamatra
történő módosításra vonatkozóan az Oberbank AG Magyarországi Fióktelep által megajánlott kondíciókról

 

Ügyféltájékoztató a szerződésmódosítás folyamatáról a Magyar Nemzeti Bank 9/2014 (IV.15.) számú ajánlása alapján a változó, 3 havi BUBOR-hoz kötött kamatperiódusról legalább 5 éves kamatperiódusra vagy futamidő végéig fix kamatra történő módosításra vonatkozóan.

 

MNB kamatkockázatról szóló weboldala

 

Budapesti központ

Váci út 1-3  West End
1062 Budapest


+36 1 / 298 29 00

bp@oberbank.hu

Deviza Ünnepnapok

Oberbank AG hazai ünnepnapoktól eltérő releváns nemzetközi deviza ünnepnapok 2020-ban

 

Deviza Ünnepnapok

02.07.2021

Munkát keres?

Csapatunk erősítése érdekében a lehető legkorábbi időponttól keresünk

 

 

Szeretne Ön is az Oberbank-család része lenni?

Jelentkezzen most!

Finanszírozás

Az Oberbank az Ön kompetens partnere finanszírozási igényeihez.

 

Ober Lízing

Igyekszik a lehető legtöbb finanszírozási igényre megoldást találni.

 

Pénzügyi Navigátor

 

 

Az Ön közelében vagyunk!

Az Oberbank Fiókkeresőjével gyorsan és egyszerűen megtalálja a megfelelő bankfiókot.

 

 

Helyszín behatárolása
Itt vagyok

Panaszkezelés

A Bank panaszkezelési eljárására vonatkozó tájékoztatás.