Szociális felelősségvállalás gazdasági társaságként

Az Oberbank kifejezetten felvállalja, hogy minden döntésénél ökológiai és szociális szempontokat is figyelembe vesz. Épp a bankszektorban bizonyultak azon alapelvek, mint megbízhatóság, stabilitás és szolidaritás olyan értékeknek, melyekkel érdemes különösen gondosan bánni, hiszen az ügyfelek, munkatársak és más társadalmi csoportok bizalma rendkívüli jelentőséggel bír.


Fenntarthatóság minden cselekedetünkben

Az Oberbank akkor képes gazdasági sikereket elérni, ha komolyan veszi ökológiai és szociális felelősségét is. Az Igazgatótanács ezért megtette azokat a megfelelő lépéseket, melyekkel átfogóan tudja kezelni társadalmi felelősségét és biztosítani üzleti modelljének fenntarthatóságát.


Gazdasági felelősség

Csak a felelősségtudatos gazdálkodás teszi az Oberbank számára lehetővé, hogy a régiók gazdasági szerkezetének tartósan jelenlévő, szerves eleme maradjon, a társadalom számára is hasznosan működjön, és maradandó többletértéket termeljen.
Az Oberbank kifejezetten vallja, hogy gazdálkodásában hosszú távú célokat tart szem előtt: az Oberbank stratégiája, üzletpolitikája, céljainak megtervezése és bérezési rendszere kifejezetten a hosszú távú vállalati sikereket veszi figyelembe, vállalkozói tevékenységének vezérlő elve pedig a fenntartható sikeres fejlődés.

 

Ökológia felelősség
A forrásainkkal való kíméletes bánásmód részét képezi társadalmi felelősségvállalásunknak. Ezért az Oberbank minden tevékenysége, folyamata és terméke esetében a lehető legnagyobb környezetkímélésre törekszik. Különösen érvényes ez az épületek és az energia kezelésére, a szolgálati utakra és a beszerzési politikánkra, ahol is a környezettudatosság vezérel bennünket és hosszú távon költségkímélő megoldásokat részesítünk előnyben.

 

Felelősség a termékek kialakításában
Termékei esetében is arra törekszik az Oberbank, hogy megfeleljen ökológiai felelősség-vállalásának. A 3 Banken-Generali Investment-Gesellschaft ügyfeleinek lehetőségük van arra, hogy pénzeszközeiket egy ökológiai- és etikus alapba fektessék. A fenntartható 3-bank-alap (3 Banken Nachhaltigkeitsfonds) olyan vállalatokba fektet be, melyek a fenntartható gazdálkodás hívei. Ennek kritériumait a tiszta és megújuló energia, az energiahatékonyság, egészség, víz, fenntartható fogyasztás, fenntartható mobilitás valamint környezetvédelmi- és oktatási szolgáltatások mentén határoztuk meg.

 

Ökológiai
A szociális témák iránti érdeklődés az Oberbank szempontjából további fontos kritérium. Pénzügyi és szervezeti támogatás segítségével az Oberbank gazdasági sikere olyan személyek és csoportok számára jár haszonnal, akik személyes életkörülményeik folytán kevésbé sikeresek. Ezen kívül az Oberbank a kulturális programok támogatását is társadalmi felelősségvállalásának értékes elemeként kezeli.

Budapesti központ

Váci út 1-3  West End
1062 Budapest


+36 1 / 298 29 00

bp@oberbank.hu