150 év Oberbank

Mit jelent számomra 150 év:

Sikeres ügyfeleket.

Nem minden bank dolgozik 150 éve sikeresen az ügyfelek érdekében – akár a Private Banking, akár Business vonalon. A sikerek mentén nőttünk – ezek motiválnak minket a jövőben is. Hiszen csak az képes tartós eredményekre, aki lépést tart a fejlődéssel.

büszkeségünk a függetlenségünk.

Nem minden bank tűzheti ki saját maga haladási irányát. Ez a függetlenség annak záloga, hogy az Oberbank 150 éves sikertörténetát folytathassa. Széles látókörűen, mindig ügyfeleink egyenrangú partnereként.

Hála a legjobb munkatársakért.

Nem minden bank hivatkozhat 150 éves sikertörténetre. Ezért köszönetet mondunk ügyfeleinknek a belénk vetett bizalomért. Munkatársainknak pedig teljesítményükért és elkötelezettségükért, ami az Oberbankot Ausztria egyik legsikeresebb bankjává tette.

150 év Oberbank: Univerzális bank Európa szívében.

A „Bank für Oberösterreich und Salzburg” 1869-es alapításával egy figyelemre méltó sikertörténet vette kezdetét. Már az akkori időkben is tartományokon átnyúló gazdasági kapcsolatokkal rendelkező, elkötelezett üzletemberek felismerték egy olyan bank alapításának szükségességét, amely a lehető legjobban támogatja őket az üzleti életben.

Röviddel ezután az Oberbank vált a legendás mezőgazdasági gépipar intézményévé és így korán megalapozta hírnevét Felső-Ausztria és Salzburg vezető iparbankjaként. 150 év Oberbank egyben öt különböző politikai rendszeren és hat különböző pénznemen át ívelő történelmi változatosságot is jelent.

 

Jelenlegi struktúráját és függetlenségét az Oberbank az 1986-os tőzsdei megjelenésének köszönheti. Az ezzel összefüggő nagyfokú autonómiát kihasználva valósult meg szigorú expanziós politikája Közép- és Kelet-Európában. Ezzel az Oberbank egy nemzetközileg aktív regionális bankká vált Európa szívében.

Történetünk

1869. április 13-án Linzben döntés született a "részvénytársaság konzorciális partnerekkel" megalapításáról, melynek neve "„Bank für Oberösterreich und Salzburg“ lett, székhelyéül Linz lett kijelölve.

 

További információ