Dr. Franz Gasselsberger, MBA életrajza

Miután a jogtudományok doktoraként zárta egyetemi tanulmányait a salzburgi Paris‐Lodron‐Egyetemen, Franz Gasselsberger az Oberbanknál kezdte karrierjét 1983-ban. Salzburgban végzett vezetői munkája mellett járt a Nemzetközi Menedzsment Akadémiára, melyen International Executive MBA végzettséget szerzett.

 

1998. áprilisában a Felügyelő Bizottság az Oberbank AG igazgatótanácsába választotta be, az igazgatótanácsnak 2002. május 1-től szóvivője, majd pedig 2005. május 1-től az elnöke lett, immáron vezérigazgatóként.

 

2007. novemberében Dr. Gasselsbergert a német államelnök kinevezte a Német Szövetségi Köztársaság felső-ausztriai tiszteletbeli konzuljának. Többek között tagja az Osztrák Ipari Szektor Egyesülete Igazgatóságának, az Osztrák Bankok és Bankárok Szövetségének, az Önálló Gazdasági Vállalkozók Felső-ausztriai Szövetségének, az Iparosok Egyesületének, a BWG - Osztrák Banktudományi Társaságnak, elnöke a LIMAK Austrian Business School-nak és a Felső-ausztriai Gazdasági Kamara Szakosztályi Konferenciájának (bank és biztosítások).


Felügyelő Bizottsági megbízások és egyéb funkciók a konszernen kívül és/vagy külföldi társaságokban:

  • a Lenzing Aktiengesellschaft Felügyelő Bizottsági tagja


A konszolidált pénzügyi kimutatásokban figyelembe vett vállalatoknál betöltött funkciók:

  • elnöke a Bank für Tirol und Vorarlberg Aktiengesellschaft Felügyelő Bizottságának
  • elnökhelyettes BKS Bank AG Felügyelő Bizottságában
  • Felügyelő Bizottsági tag a voestalpine AG-nál